dinsdag 19 februari 2013

2 nieuwe juffen en een onderzoek

Het was een drukke dag vandaag. Vanaf vandaag komt Patrycja stage lopen in onze klas. Ze blijft 3 weken en gaat samen met ons leuke dingen doen. Daarom hebben we ook een praatronde gehouden zodat ze eens kon zien hoe we dat doen. Daarna was het de beurt aan nog een nieuwe juf. Anouk vervangt Britt, die nu in de andere school werkt. Anouk komt vanaf nu turnen geven aan de kleuters en ook ondersteuning in de klas. Welkom Anouk en Patrycja!

Na de speeltijd hebben we in de klas gewerkt en gespeeld. Omdat Kristie ook even een bespreking had met nog een andere juf bleven Anouk en Patrycja in de klas. Zo konden wij hen allebei ook wat beter leren kennen en zij ons natuurlijk :)

















Na de middag hadden we klasraad. En daarna hebben Janneke en Emre een onderzoek gedaan. Een tijdje geleden had Janneke een beker meegebracht en daar stond een woordje op dat we niet begrepen, nl. ECOLE. Vandaag konden we dat eindelijk eens onderzoeken. Janneke en Emre hebben het woord op de computer getypt en Kristie heeft de vertaling ervan opgezocht.
Omdat we natuurlijk nog niet kunnen lezen wisten we nog niet wat dat woord wilde zeggen.
Emre had een super goed idee. Hij zei dat hij het woord ging stempelen op de onderzoeksfiche en dan aan de kinderen van de eerste graad ging vragen om het te lezen.Als dat niet knap is!!!!
Hij en Janneke stempelden het woord 'ECOLE' en daaronder het woord ' SCHOOL'.
Daarna trokken ze naar de klas van Kirsten en daar heeft Malik ons super goed geholpen. Hij las de 2 woordjes voor en zo wisten Emre en Janneke het ook :)
Tijdens de afsluitronde hebben ze het aan de hele klasgroep laten ze zien en vertelden ze wat de betekenis was. En zo hebben we vandaag ook een woordje Frans geleerd :)
Knap werk onderzoekers!










Morgen is het dikke truiendag, vergeet dus niet om je goed aan te kleden. En we houden onze miss- en mister dikke trui verkiezing met de hele school :)
Vergeet ook niet je oude truien (het mogen ook andere kleren zijn, zolang ze maar nog draagbaar zijn) mee te brengen. We houden nog tot volgende week vrijdag onze inzamelactie.
Tot morgen allemaal!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten