vrijdag 22 februari 2013

vrije teksten en 3 onderzoeken

We hebben weer veel geleerd vandaag. We zijn begonnen met de actua-ronde en daarin zagen we dat er een trein ontspoord was. Lylas wilde weten of een trein eigenlijk een stuur heeft en hoe die dan kon stoppen. Dat gingen Lylas en Kyan vandaag onderzoeken. Dan stonden er nog 2 onderzoekjes van gisteren in de ijskast. Romeo en Cinar gingen onderzoeken hoe een vogelbekdier eruit zag want Romeo zijn mama geloofde niet dat dat bestond ;)
En Alexander heeft samen met Sinja onderzocht waar Spanje ligt want daar gaat hij dit jaar op vakantie.

Maar eerst hebben we na de speeltijd gewerkt in onze vrije tekstenboeken. Er waren weer hele leuke verhaaltjes bij. Tijdens de afsluitronde van de voormiddag heeft Kristie alle verhalen voorgelezen.















Namiddag hebben we dan al die onderzoeken gedaan. De andere kleuters hebben met de klei en in de andere hoekjes gespeeld. De onderzoekers mochten tijdens deze afsluitronde hun onderzoekjes voorstellen voor de klasgroep. Ze hebben dat weer heel goed gedaan!


















Volgende week vrijdag gaan we rollebolle. Iedereen heeft daar gisteren een briefje van meegekregen.
Woensdag is het geen school voor de kinderen (wel voor de leerkrachten)
En iedereen heeft ook een briefje meegekregen om naar de ochtendreceptie te komen op zaterdag 9 maart! Maar hiervoor moet je wel even inschrijven. Geven jullie het inschrijfstrookje hiervan mee aan je kleuter als jullie komen? Alvast bedankt!

Fijn weekend allemaal!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten