maandag 25 februari 2013

2 onderzoeken

Tijdens de praatronde liet Romeo een groot dik boek zien. Dat had hij van zijn mama gekregen en hij vertelde dat het over het menselijk lichaam ging. We mochten het gebruiken om ons onderzoek te doen over wat er in ons lichaam zit. Tof he!
Jeff had een kleine trommel meegebracht en wilde graag weten uit welk land die trommel kwam. Lylas zei dat die trommel een naam had maar hij wist niet welke. Dat konden we dan ook onderzoeken.

Na de speeltijd zijn we begonnen met onze onderzoekjes. Jeff en Sophie onderzochten hoe die trommel heet en uit welk land hij kwam. Ze vonden verschillende prentjes en samen zochten we ook naar een filmpje op you tube waarop we die muziek eens konden horen. Die trommel had toch wel een beetje een moeilijke naam : een djembé en hij komt uit Afrika!

Romeo en Janneke hebben het onderzoek gedaan over het lichaam. Janneke had vrijdag een soort pop meegebracht waar je van alles uit kon halen. Nu wilden we natuurlijk weten wat dat allemaal was. Samen met de stagiaire Patricja hebben ze dat onderzocht. Ze vonden de longen, het hart, de darmen en de lever. En ze vertelden ons zelfs waarvoor die allemaal dienden! Knap he!

Ondertussen hebben de andere kleuters djembés gekleurd en in de hoekjes gespeeld.

De onderzoekers mochten hun onderzoekjes voorstellen tijdens de afsluitronde voor de boterhammentijd. Knap werk onderzoekers!!!
Manuel wou ook nog weten hoe ze lampen maakten en daar had Kristie een filmpje op schooltv over gevonden. dat hebben we samen gekeken.




















Na de middag heeft Kristie eerst een verhaaltje voorgelezen. Wist je dat Lylas zelfs de letters van de naam van de kip kon lezen. Zyna kon er dan de naam mee vormen. Super!!!
Het boekje was : Lotta ruimt op.
Daarna heeft de derde KK  met Kristie een oefening gedaan terwijl de tweede KK even in de hoekjes konden spelen.
Nadien hebben we ene aflevering van 'Sporen in de sneeuw' gekeken van Koekeloere. Morgen gaan we daar verder over werken.


 
Iedereen heeft ook een inschrijvingsbrief voor de workshops meegekregen. Enkel als je ingeschreven en betaald hebt kan je hieraan meedoen op vrijdag 8 maart. Niet vergeten dus als jullie willen meedoen.

Tot morgen allemaal!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten