maandag 18 februari 2013

mijn lievelingstrui

Tijdens de praatronde hadden we allemaal veel te vertellen. Dat kon ook niet anders na zo een weekje vakantie. Iedereen heeft er precies van genoten :)
Na de speeltijd hadden we een gesprekje over de dikke truiendag die er woensdag aankomt.
Wat wilde dat zeggen, waarom moeten we dan dikke truien aandoen, hebben we een dikke trui thuis, welke is onze lievelingstrui,... De vraag kwam ook hoe een trui gemaakt werd. Zyna vertelde dat dat van wol gemaakt werd en dat wol van de schapen kwam, maar verder wist ze niet hoe die wol nu eigenlijk een trui werd. Zij en Lylas gingen dat namiddag onderzoeken.
Ondertussen kon iedereen die dat wilde zijn lievelingstrui schilderen. Er zijn hele mooie truien bij hoor!
De kindjes die ziek waren voor de vakantie hebben ook hun gevoelensmeter gemaakt.
En Zyna, Noëmie en Jeff hebben de grote doos voor de truien geschilderd.


















Namiddag deden Lylas en Zyna hun onderzoek : 'Hoe maken ze wol?' Ze keken eerst samen naar een filmpje op schooltv en hebben daarna prentjes gezocht om zo aan de kas te laten zien hoe de wol gemaakt werd. Ze hebben dat heel goed gedaan! Dikke duim onderzoekers!





De kleuters van de derde KK hebben ook een 'woordjeswerkje' gedaan. Ze moesten dezelfde woordje bij het juiste prentje zoeken. Ze hebben hard gewerkt en echt heel goed hun best gedaan.
De tweede KK heeft ondertussen in de hoekjes gespeeld.




Tijdens de afsluitronde hebben de onderzoekers hun onderzoekje mogen voorstellen.
Aan onze grijze muur hangen ook zelfredzaamheidrapportjes. Daarop duiden we aan wat we al zelf kunnen : rits dichtdoen, veters binden, drukknopen en gewone knopen dicht maken,schoenen met plakkers zelf dicht doen,... Als we alles zelf kunnen krijgen we een lachend gezichtje op ons rapport. Iedereen heeft echt al wel zijn best gedaan vandaag!



In de speelzaal zie je ook ons groet doos staan waar we met de hele school oude truien gaan verzamelen. Iedereen die oude truien heeft (wel zonder gaten) en daar graag iemand anders een plezier mee wil doen mag ze meebrengen naar school. Leg ze maar in de grote doos. Volgende week komen er mensen van St Vincentius die ophalen en die gaan ze uitdelen aan de mensen die hiermee heel blij zullen zijn. Zo helpen wij andere mensen :)
Woensdag is het dikke truiendag. De verwarming gaat dan enkele graden minder staan dus voorzie zeker genoeg laagjes :)
We gaan de dag beginnen met een opwarming (zumba) en daarna hebben we schoolatelier. We gaan allemaal leuke dingen doen die met truien en het milieu te maken hebben. Na de speeltijd gaan we een echte miss - en mister dikke trui verkiezing doen. Wie wil mag meedoen en aan een echte jury zijn/ haar mooiste of origineelste dikke trui showen.
Tot morgen allemaal!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten