maandag 14 januari 2013

Venetiaanse maskers en nieuwe contractjes

Vincent liet ons tijdens de praatronde een masker zien van zijn mama. Het was een Venetiaans masker op een stokje. We vonden het heel mooi en het plan kwam al snel om ook zo een masker te maken. Dat gingen we na de speeltijd zeker doen.
Janneke had ook een onderzoeksvraag. 'Hoe groeit rijst eigenlijk?', wilde ze graag weten. Dit onderzoek ging ze samen met Noëmie doen na de middagspeeltijd.


Na de speeltijd zijn we dan eerst begonnen met de maskers te maken. Kristie had er getekend op een blad en wij mochten het inkleuren en versieren hoe we maar wilden. Als laatste heeft Kristie er stokjes aan gemaakt en mochten we ze mee naar huis nemen. Ze zijn heel mooi geworden!








Na de middagspeeltijd zijn Janneke en Noëmie begonnen aan hun onderzoek : Hoe groeit rijst?'
Eerst keken ze naar een filmpje op school-tv waar ze konden zien hoe rijst groeide en ook hoe het geoogst werd. Daarna hebben ze aan de hand van prentjes hun onderzoeksblad gemaakt. Ze konden tijdens de afsluitronde heel goed laten zien en vertellen hoe rijst groeit. Goed gedaan onderzoekers!





Kristie had ook voor iedereen nieuwe contractjes klaargemaakt. We hebben tijd tot volgende week maandag om er aan te werken. Maar sommige kleuters zijn al bijna klaar! Knap he!




Jef mag morgen een boekje meebrengen voor de boekenronde.


Omdat het vandaag ouderavond was voor de lagere school hebben Kristie en Ann de kaartjes verkocht die we met de school voor Valentijn gemaakt hebben. Nu hebben de ouders van de kleuters daar natuurlijk niet veel van gezien. MAAR, morgen na school kan je in de speelzaal nog steeds kaartjes kopen. Kom zeker eens kijken naar onze werkjes, ze zijn prachtig geworden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten