maandag 28 januari 2013

schatkisten en knopen leggen

Tijdens de praatronde hadden we weer veel te vertellen vandaag. Er waren terug kleuters die leuke piratenspullen hadden meegebracht. Van verkleedkleren tot een echt kompas! Tof he!






Zyna liet ook een scoobidoo zien en vertelde dat ze knopen kon leggen. Andere kleuters zeiden dat ze dat nog niet konden. Daarom hebben we Zyna tot knopenpiraat omgedoopt vandaag. Kristie heeft allemaal touwtjes gezocht en stappenplannen om knopen te leren maken. Wie het hiermee moeilijk had kon hulp gaan vragen aan onze knopenpiraat. Ze laat op het filmpje zien hoe ze een knoop kan maken :)


Na de speeltijd kon je een leuke schatkist maken. We hebben kleine houten doosjes beplakt met van alles was te konden vinden : verschillende soorten stokjes, dik papier, ribbel papier, kruk, isomo vlokjes,... Als ze droog zijn gaan we ze bekleden met aluminiumfolie zodat het echte schatkisten lijken :)

In de knexhoek werd er ook een hele mooie schatkist gemaakt met de knex :)













Namiddag hebben we verder gewerkt aan de schatkisten en ook gespeeld in de hoekjes. Je kon ook kleurplaten van piraten inkleuren of schatkaarten maken.




Het was weer een echte piratendag!
We zijn ook begonnen met een beloningssysteem. Wie flink is geweest die dag krijgt een leuke stempel op zijn hand en mag die ook op het beloningsbord zetten. Benieuwd wie de meeste stempels kan verzamelen deze week ;)
Schip ahoy piraatjes en tot morgen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten