dinsdag 8 januari 2013

De Eiffeltoren en een knikkerbaan

Tijdens de praatronde liet Noëmie 8 dikke knikkers zien die ze had meegebracht. Ze wilde er mee spelen maar wist niet goed welk spel ze ermee kon spelen. Enkele kleuters kwamen met het idee om een knikkerbaan te maken. Emre vertelde dat Ann een knikkerbaan in de klas had. We zijn die gaan vagen maar de knikkers van Noëmie waren te dik. Romeo vertelde dat hij op het programma 'Helden' op Ketnet eens gezien had dat ze daar een echte grote knikkerbaan bouwden. Dat wilden ze ook doen in de klas met de knex. Ze wilden weten welke knikkerbaan het snelste zou zijn. Die ze zelf gemaakt hadden of de knikkerbaan van Ann.
Eerst hadden we een uurtje turnen en na de speeltijd zijn we begonnen met bouwen. Vlak voor de middag hebben we de test gedaan en de knikkerbaan die we zelf gemaakt hadden was het snelste!








Zyna en Amelia gingen vandaag hun onderzoek ook doen van de Eiffeltoren. Ze wilden weten hoe hoog de Eiffeltoren was. Alexander had vandaag een beeldje van de Eiffeltoren meegebracht en wilde graag helpen met het onderzoek. Tijdens de afsluitronde mochten ze hun onderzoek voorstellen. Wist je dat de Eiffeltoren 324 meter hoog is. Zyna liet op het beeldje van Alexander zien hoe hoog ze zelf geweest was en dat was echt heel hoog!
Goed gewerkt onderzoekers!







Namiddag hebben we samen naar de aflevering van Helden gekeken waar ze die speciale knikkerbaan gemaakt hadden. Dat was echt een hele chique knikkerbaan.
Daarna hebben we nog in de hoekjes gespeeld. We konden Eiffeltoren kleuren, nog wat spelen met de knikkerbaan, tekenen, kralen rijgen,...










Als afsluiting heeft Kristie nog een verhaaltje voorgelezen. Toen was het alweer tijd om naar huis te gaan.


Morgen mag Manuel een foto meebrengen voor de fotoronde.


Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten