vrijdag 25 januari 2013

een onderzoek en een schoolatelier

We zagen er weer super-piraatachtig uit vanmorgen :) Kijk zelf maar mee :)





Nadat we mekaar bewonderd hadden hebben we Karrewiet gekeken. Het was een beetje een moeilijke aflevering voor ons. Wat we wel nog wisten was dat Jelle Vossen van Genk de gouden schoen niet had gewonnen :(
Nadien hebben we weer een prachtig piratenschip gemaakt op de blokkenmat. We hebben ook fijn gespeeld in de hoekjes, gekleurd en gewerkt in onze contractjes. Er zijn sommige kleuters die zelfs een nieuw contractje gevraagd hadden!





Luca en Lylas hebben een onderzoek gedaan over een kompas. We hadden in de boeken gezien dat piraten steeds een kompas bij hadden en we wilden weten waarvoor dat eigenlijk diende. Ook de letters die erop stonden waren nog een vraagteken voor ons. Maar niet voor lang want onze onderzoekers konden ons heel goed vertellen waarvoor de letters stonden en hoe je een kompas moest gebruiken. Goed gedaan onderzoekers!





Namiddag hadden we schoolatelier. We moesten een kleurtje trekken en zo wisten we in welke klas we moesten gaan zitten.
De kinderen met de rode kleur zaten bij Kristie in de klas, geel was bij Kirsten, groen bij Ingrid, paars bij Tine en blauw bij Ann. Het thema was carnaval. Iedereen heeft een vlagje gemaakt dat we gaan meenemen tijdens de carnavalstoet 8 februari. Verder kon je nog iets anders leuk knutselen over carnaval. Het was een hele leuke namiddag. Iedereen vond het fijn om eens in een andere klas en in een andere groep te zitten.















Schip ahoy piraatjes en een heel fijn weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten