woensdag 9 januari 2013

een onderzoek en bouwen

Manuel mocht voor de fotoronde zijn lievelingsfoto meebrengen. Hij had 3 foto's bij. 1tje was van zijn 'nonkel Jean.' Manuel vertelde dat hij in Duitsland woonde en dat ze daar tijdens de vakantie naartoe geweest waren. De vraag kwam waar Duitsland ligt. Ligt het dichtbij of ver van ons land?
Dat gingen Manuel en Laura eens onderzoeken.
Ze hebben dat heel goed gedaan! Wist je dat Duitsland een buurland is van Belgiƫ en eigenlijk tegen ons land plakt. Laura en Manuel hebben ook de kleuren van de Duitse vlag gevonden en Lylas zag dat het dezelfde kleuren waren als onze vlag. Sophie zag dan dat ze niet in dezelfde volgorde stonden.
Iedereen vond het een fijn onderzoek. Goed gedaan Laura en Manuel!







De hele dag werd er veel gebouwd in de klas. Met de blokken, met de knex, met hamertje tik,... Kristie trok van al die 'bouwsels' leuke foto's!















Morgen mag Sophie een cd meebrengen voor de muziekronde.


Misschien hebben jullie het al gezien maar op ons prikbord in de speelzaal hangt er een briefje. We zijn namelijk op zoek naar bouten en moren, verschillende soorten sloten, fietssloten, hangsloten, deursloten,... verschillende soorten sleutels, .... We gaan een ontdekdoos maken van verschillende sloten. Dat kwam omdat Sophie een dagboek met een slot had meegebracht en het gesprek kwam als snel op verschillende soorten sloten. We willen weten welke soorten er allemaal bestaan. Hopelijk kunnen jullie ons helpen!!! In de klas staat een doos waarin we alles gaan verzamelen!


 Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten