vrijdag 18 januari 2013

sneeuwmannen overal

Tijdens de actuaronde kijken we steeds naar de Karrewiet uitzending van de dag ervoor. Het ging deze keer vooral over de sneeuwpret. We hebben het ook gehad over sneeuwballen gooien. In sommige scholen en zelfs gemeentes mag je geen sneeuwballen gooien. Bij ons op school mag het wel nog MAAR er zijn enkele afspraken die gemaakt zijn door de kinderen. We gooien enkel op het stuk links van het gras, achter de goal. We gooien niet in het gezicht en we steken niets achter de kleren. Sneeuwballen gooien moet leuk blijven en de kinderen die zich er niet aan houden mogen niet meer meedoen. Bij deze afspraak kon iedereen zich vinden.
We vertelden over sneeuwmannen maken en hadden een gesprekje over hoe je eigenlijk het beste sneeuwmannen kon maken.
Door dit gesprekje is het plan ontstaan om sneeuwmannen te schilderen. Je kon kiezen om sneeuwmannen te schilderen op zwart papier of om er te knippen en te plakken. Of beide natuurlijk! Het zijn allemaal mooie exemplaren geworden. Kom maar eens kijken :)
Verder hebben we fijn in de hoekjes gespeeld. De voormiddag was weer heel snel voorbij.

























Na de middag hebben een aantal kleuters gekeken naar een filmpje over draken dat Cinar had meegebracht. Andere kleuters hebben een werkje gemaakt over de winter of gespeeld met de inlegparels.







Fijn weekend iedereen en geniet van de sneeuw :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten