maandag 5 november 2012

druktechnieken en een onderzoek

We hadden veel te vertellen tijdens de praatronde. Iedereen had precies een leuke vakantie gehad. Zyna vertelde dat ze zeehonden had gezien die een bal op hun neus konden houden. Iemand vroeg of een zeehond hetzelfde was als een gewone hond. Dat was natuurlijk een goede onderzoeksvraag. Zyna, Sophie en Janneke wilden dit graag onderzoeken.

Na de speeltijd zijn we begonnen met leuke kaartjes te maken. We gaan echte kaarten laten drukken voor Valentijn maar die moesten natuurlijk eerst gemaakt worden. We kregen een blad waar we onze kaart op moesten maken. Onze klas heeft een druktechniek gebruikt. We hebben verschillende soorten hartjes van papier gebruikt die we op onze kaart konden leggen hoe we wilden. Dan hebben we er met een rolletje over geverfd. Toen we dan de hartjes weghaalden hadden we een mooie Valentijnskaart. Nog wat glitter erover en het was prachtig :)
Nu moeten we wel nog even wachten tot het Valentijn is. Maar iedereen heeft heel goed zijn best gedaan om hier iets moois van te maken.













Na de middag hebben Zyna, Sophie en Janneke hun onderzoek gedaan. Ze vonden prentjes en zochten de verschilpunten tussen de zeehond en de hond. Ze mochten hun onderzoek voorstellen tijdens de praatronde. Proficiat meisjes, jullie hebben dat heel goed gedaan!






Ondertussen speelden de andere kleuters fijn in de verschillende hoekjes.








Na de afsluitronde hebben we onze pompoenpitten samen in een doosjes gelegd en hebben we op de kalender gekeken wanneer we ze buiten mogen planten. Hopelijk hebben we dan meer geluk en kunnen er mooie pompoenen aan groeien :)



Vergeet morgen het oudercontact niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten