dinsdag 13 november 2012

een onderzoekje en een telefoontje

Romeo had een leuk boek bij voor de boekenronde. Het ging over onderwaterdieren. Je kon de prenten veel beter zien met een speciale 3D-bril op. Iedereen vond het heel leuk om die bril eens op te zetten en zo naar de prenten te kijken.


Na de boekenronde hadden we een uurtje turnen. Na de speeltijd hebben we een klassikaal onderzoek gedaan. We hadden gisteren onze brieven voor de Sint gemaakt maar hoe geraakten die brieven nu tot bij Sinterklaas?
We hebben onderzocht hoe we eigenlijk een brief moesten posten. We volgden samen de weg van de brief. We kwamen tot het besluit dat we nu een grote enveloppe moeten maken met daarop een postzegel en het adres van Sinterklaas. Die postzegel gaan we morgen ontwerpen maar dat adres ... Wat was het juiste adres van Sinterklaas eigenlijk? Er kwamen verschillende voorstellen maar niemand wist eigenlijk wat het juiste adres was. Aan wie konden we dit dan vragen? Aan zwarte piet? Aan de postbode? We kwamen uit bij het postkantoor. Iemand stelde voor om te bellen naar het postkantoor. Kristie zocht het telefoonnummer op en Emre oefende op onze speelgoedtelefoon om de juiste cijfers in te drukken.Lylas wilde graag bellen. Eerst hebben we in de klas een beetje geoefend wat we gingen zeggen en hoe we dat gingen zeggen. Daarna mochten Emre en Lylas op het secretariaat echt gaan bellen. Ze hebben dat ongelooflijk goed gedaan. Kijk en luister maar naar het filmpje! En weet je wat het juiste adres is?
Sinterklaas
Spanjestraat 1
0612 Hemel






Ondertussen hebben alle kinderen prentjes uitgeknipt en in de juiste volgorde gelegd. Het waren de prentjes van de weg van de brief. Zo hebben we dat goed geoefend.











Na de speeltijd hadden we eerst klasraad. Daar hebben we nog enkele afspraken gemaakt i.v.m. de speeltijden.
Daarna hebben de kleuters van de derde KK nog een letteroefening gemaakt. Ze moest de letters van hun naam zelf schrijven en zoeken op een blad. De kleuters van de tweede KK mochten, als ze dat wilden, zelf hun letters van hun naam zoeken. Ze moesten het nog niet zelf kunnen schrijven.





De dag was weer heel snel om. Lylas mag morgen zijn lievelingsfoto meebrengen voor de fotoronde.



Ik heb nog steeds enkele rapportjes en brieven van het CLB niet binnen. Ook de toestemming om mee op kamp te gaan zou ten laatste vrijdag binnen moeten zijn. Denken jullie daar even aan a.u.b.?
Tot morgen allemaal!

1 opmerking: