vrijdag 9 november 2012

levend rekenen en 2 onderzoeken

We zijn begonnen met de actua-ronde. We keken naar Karrewiet en hebben dat nadien besproken in de ronde. We zagen dat er in Gent een school was waar vanaf 8u10 de straat aan de school werd afgesloten zodat de kinderen veilig naar school konden. Ze hoopten dat de kinderen nu meer te voet, met de fiets of met de tram naar school kwamen. De vraag van Kyan was, 'Wat is een tram?' Sommige kinderen dachten dat dat het karretje was dat je aan een fiets kon hangen. Tijd voor een onderzoek dus :) Kyan, Amelia en Noëmie hebben dit na de middag gedaan.

Tijdens de vrije werktijd zijn enkele kleuters begonnen met de clicks te spelen. Romeo en Lylas kwamen op het idee om een lange baan voor hun auto's te maken. Ze wilden de baan langer en langer maken. Zou de baan tot aan de klas van Ann geraken? Of enkel tot aan de bureau van Carmen?
Dat gingen ze eens uittesten. Er kwamen nog andere kleuters bij en er werd een superlange baan gemaakt. Natuurlijk wilden we dan weten hoelang onze baan eigenlijk was! Romeo en Lylas gingen in de eerste en tweede graad vragen of zij ons misschien konden komen helpen met meten.
Eerst kregen we nog een doosje clicks van bij Kirsten en zo kwam onze baan tot aan de deur van de speelzaal! Daarna kwamen Lotte en Jolie van de tweede graad met een hele lange meter. Ze hebben alles opgemeten. De klas van Kirsten kwam ook meten want het tweede leerjaar had dat net geleerd.
Heel precies hebben ze stapje voor stapje alles opgemeten. Ze hebben dat echt super goed gedaan! Wist je dat onze baan 17 meter en 15 cm was! Goed he!!!!!
Bedankt aan de klas van Kirsten en aan Lotte en Jolie om ons hiermee te helpen.
Terug in de klas hebben we alles opgeschreven op een onderzoeksblad.























 
Ondertussen is de mama van Luca de nageltjes van Harry en Jules komen knippen in de klas! Dank je wel hiervoor!!!




Na de middag hebben we nog een telactiviteit gedaan. We gingen tellen en evenveel zoeken. Dit was een 'moetje' voor vandaag. Er werd hard gewerkt, maar ook heel goed gewerkt!
Ondertussen hebben andere kleuters gekleurd en gekeken in de sintboekjes die Janneke en Sophie meegebracht hadden.
Heb je nog Sinterklaasboekjes? Breng ze maar mee naar school. We gaan er volgende week leuke dingen mee doen!











Kyan, Amelia en Noëmie hebben hun onderzoek gedaan over de tram. Ze hebben allemaal prentjes gezocht van trammen. En in de afsluitronde mochten ze het laten zien in de klas. Nu weet iedereen wat een tram is :) Goed gedaan alle 3!






Volgende week vrijdag gaan we de laatste keer zwemmen voor dit trimester. Wie kan er meegaan?
Schrijf je naam op het blad dat op het prikbord gaat.

Fijn weekend iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten