maandag 12 november 2012

Brieven voor de Sint

Tijdens de praatronde vertelde veel kleuters dat ze de Sint gezien hadden of dat ze hun schoen al gezet hadden. Vorige week hadden we het plan om een brief te maken voor Sinterklaas. We hadden ondertussen al een heleboel sinterklaasboekjes bij mekaar dus konden we dat vandaag zeker doen.
Na de speeltijd mocht iedereen werken aan zijn brief voor Sinterklaas. We zochten naar dingen we graag wilden vragen en die plakten we op een blad. De brieven zijn heel vol geplakt :) Iedereen werkte vol plezier aan zijn brief.
Morgen gaan we onderzoeken hoe we al die brieven tot bij Sinterklaas kunnen krijgen.
En dan begint het afwachten :)



















Na de middag hebben de kleuters van KO3 gewerkt aan een zwarte piet. We moesten die niet zomaar kleuren. Voor elk cijfer stond een kleur, dus moesten we heel goed kijken. Zelfs een beetje lezen :)
De kleuters van KO2 mochten de piet zo kleuren.
Kristie vertelde ook nog een leuk Sinterklaasverhaal en we keken naar Moffel en Piertje. Zij waren op zoek naar een slaapplaats voor Sinterklaas.
Zo zijn we begonnen met het hele 'Sintgebeuren' in de klas en iedereen is reuze enthousiast.
Morgen gaan we ook kijken hoelang het nog is voor de Sint komt.
Wie thuis leuke spullen heeft van Sinterklaas mag die zeker meebrengen. Heb je een leuke cd met liedjes, of een dvd met een film over Sinterklaas? Misschien een leuk boek of iets om op te hangen in de klas. Breng het maar mee naar de klas.





 
 Romeo mag morgen zijn lievelingsboek meebrengen voor de boekenronde. Lylas mag woensdag zijn lievelingsfoto meebrengen voor de fotoronden en Liam mag donderdag zijn lievelingsmuziek meebrengen voor de muziekronde.


Vergeten jullie het rapport niet terug mee te geven. Ook de briefjes van KO2 van het CLB heb ik nog niet allemaal terug. En de toestemming om mee op kamp te gaan is ook nog niet van iedereen binnen. Als je je kleuter liever niet laat meegaan, schrijf het dan even op het briefje a.u.b.. Bedankt!

1 opmerking:

  1. Nog een geluk dat we door jou,juf Kristie kunnen volgen wat onze kindjes doen in de klas !

    BeantwoordenVerwijderen