woensdag 21 november 2012

een jarige, een gebroken staf en Lotje

Het was maar een halve dag vandaag maar wat een drukke dag!
Toen we vanmorgen op school kwamen hing er een staf in de boom. En geen gewone staf, de staf was gebroken! Hoe kwam die staf daar?
Tijdens de ronde kwamen 3 leerlingen van de derde graad binnen en ze hadden de staf bij. Ook een brief. De brief was van Zwarte Piet. Als je wil weten wat erin staat moet je maar eens luisteren naar het filmpje hieronder!




We moeten dus een nieuwe staf maken voor Sinterklaas! Elke klas moet er eentje maken.
Zijn er mama's, papa's, grootouders,.. die ons hiermee willen helpen. Of die een leuk en origineel idee hebben?  Laat het even weten. We willen het graag volgende week inplannen.

Er was er ook eentje jarig vandaag! Amelia is 4 jaar geworden! Een hele gelukkige verjaardag lieve meid! Omdat we om 10u15 al vetrokken naar de bibliotheek konden we vandaag haar verjaardag niet vieren. Kristie heeft haar kroon al wel gemaakt en morgen gaan we Amelia haar verjaardag vieren!


Om 10u15 vertrokken we samen met Sofie, Mirja, Britt, de tante van Amelia, Kristie en Buse richting bibliotheek van Genk. Daar kregen we een prachtige rondleiding over Lotje, het nieuwsgierige heksje. Er stond een laag huisje in de bibliotheek waar we in mochten gaan zitten. De juf van de bib vertelde ons er een verhaaltje over Lotje. Daarna kregen we een rondleiding waar we allemaal grote prenten van Lotje konden zien. We hebben ook gezien hoe Lieve Baeten, dat is de auteur van de Lotjes boekjes, haar tekeningen maakte. Dat was wel speciaal hoor! De juf van de bib vertelde ook nog het verhaal van ' Lotje is jarig'. Daarna mochten we een mooie verjaardagstaart kleuren en hebben we nog in het zoekboek van Lotje gekeken. Het was een hele fijne voormiddag, zeker voor onze Lotjes liefhebbertjes in onze klas :)
Wie graag nog eens wil gaan kijken naar deze rondleiding kan terecht in de bibliotheek van Genk.























Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten