donderdag 23 april 2015

werken met oliekrijtjes en ecoline

De volgende leuke dag van deze week is ook alweer voorbij. We hebben allemaal hele leuke dingen gedaan.



We begonnen met de muziekronde van Emani. Ze had een cd van Kinderen voor Kinderen meegebracht (jeugdsentiment voor Kristie :) ) Het waren hele leuke liedjes en we hoorden dat ze in het Nederlands zongen, we luisterden naar de verschillende instrumenten en bedachten manieren om te bewegen op de maat van de muziek. Dank je wel Emani!






Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we kiezen in welk hoekje we gingen spelen. Enkele kleuters begonnen spontaan vrije teksten te schrijven! Knap werk :)









Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten zijn we aan een knutselwerk begonnen. We gingen werken met oliekrijtjes en ecoline. Gisteren hadden we onze tanden geteld en dat cijfer hadden we vandaag echt nodig. We tekenden eerst met oliekrijtjes ons gezicht, daarna moest je erover schilderen met ecoline. Dat gaf een heel mooi effect. Als laatste moest je het juiste aantal tanden in een mondjes plakken en dit mondje op je gezicht plakken. Prachtige resultaten!












Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten gingen we 3 dingen doen Bij Michelle kan je je knutselwerk gaan afwerken als je daar nog niet mee klaar was, bij Anouk kon je gaan tanden poetsen en Kristie ging met een groepje kleuters naar de tweede graad. We gingen aan het derde leerjaar vragen of ze kon optellen hoeveel tandjes we in het totaal hadden en aan het vierde leerjaar vroegen we of ze ons het gemiddelde konden uitrekenen van het aantal tandjes. Ze namen allebei de uitdaging aan en tegen maandag gaan ze ons het resultaat komen vertellen.







Ondertussen werd er goed gewerkt bij Michelle en Anouk. Het tanden poetsen ging heel goed, al was 2 minuten toch wel echt lang voor sommige kleuters :) Iedereen kreeg ook een poetskaart mee naar huis waar we op kunnen invullen of we 's ochtend EN 's avonds. Als de poetskaart vol is mag je ze mee naar school brengen om te laten zien! En nu goed poetsen thuis!


















In ons contract stond ook een opdracht op de tablet. Je moest de mond van het mannetje terug helemaal proper maken. Ee hele leuke app waar we morgen nog mee verder gaan werken.













We zijn ook gaan picknicken buiten en sloten af in de kring.

Morgen gaan we beginnen aan onze robot. Benieuwd hoe dat gaat verlopen :)

Tot morgen allemaal!

Kristie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten