woensdag 1 april 2015

1 april en een super dierenronde

Er waren een heleboel kinderen die vandaag water hadden meegebracht. Wat heel fijn is want dat wil zeggen dat jullie de blog of de Facebookpagina gelezen hebben :) Maar er werd niet aan het water gewerkt vandaag, het was een 1 april grapje :)

In de kring hebben we eerst naar een liedje van Kapitein Winokkio geluisterd dat ging over 1 april en toen vertelde Kristie ons dat het 'water meebrengen' ook een 1 april grap was van de juffen van onze school :) We hebben goed gelachen vandaag!

Na de ronde maakten we allemaal een aprilvisje dat we mee naar huis kregen of dat we op onze fles plakten :)



Daarna was het tijd voor Jade haar dierenronde. Ze had het over haar konijn Wopke die ze ook had meegebracht naar de klas. Jade vertelde ons alles over konijnen. Ze had hele mooie en duidelijke flappen gemaakt waarop stond wat een konijn graag eet, hoe hij woont, wat hij goed kan, hoe een mannetje en een vrouwtje heet, wat konijntjes wel en niet kunnen als ze pas geboren worden. Ze liet ook de speeltjes van Wopke zien en we mochten hem allemaal eens aaien.
Jade, dit was een fantastische dierenronde! Dank je wel hiervoor! We hebben veel bijgeleerd vandaag.






















Daarna was het de beurt aan Ata om met de dobbelsteen te gooien. Hij heeft zwart gegooid en dat is 'FAMILIERONDE'. De woensdag NA de vakantie gaan we dus luisteren naar Ata.




Na het fruitmoment (banaan) en de kleine speeltijd buiten hebben we een onderzoek gedaan. Via de woordspin kwamen we tot de onderzoeksvraag hoe je eigenlijk PAARS moest maken. We hadden verschillende mogelijkheden opgesomd en die hebben we allemaal uitgeprobeerd. Yannina had de juiste combinatie : rood met blauw. Dat gaan we nu niet meer vergeten!
















Als afsluitmoment las Kristie de 3 vrije teksten voor die in de verhalendoos zaten. EN toen was het tijd om naar huis te gaan.


Morgen is het paasontbijt. Bedankt alvast aan de (groot)ouders die zich bij hebben opgegeven om te helpen morgen en ook bedankt aan de (groot)ouders die de tafels al mooi gedekt hebben voor morgen.

Tot morgen allemaal!

Kristie

1 opmerking:

  1. Wauw Jade, dat heb je inderdaad knap gedaan. Helemaal klaar om naar het 1ste te gaan hé

    BeantwoordenVerwijderen