woensdag 29 april 2015

Techniekronde en Tomatensoep

Yana had vorige week techniekronde gegooid voor de verrassingsronde en vandaag mocht ze haar uitleg doen. Ze deed dat super goed. Ze liet een knutselwerkje zien dat ze van playmaïs gemaakt had en legde heel goed uit hoe je dat moet doen, wat je allemaal kan maken, welke kleuren er zijn,... Dat vonden we heel erg leuk! Heel goed gedaan Yana!







Kaat was aan de beurt om te gooien met de dobbelsteen en ze gooide familieronde. Dat is dus voor volgende week woensdag!


Daarna las Kristie nog een robotverhaal voor uit het boek van Lucas.

Na de ronde zijn we aan onze tomatensoep begonnen. We mochten kiezen of we mee kwamen helpen en het viel ons op dat het vooral de meisjes waren wie wilden helpen koken :)

We lazen het recept uit het kookboek en begonnen eraan. Uien snijden (dat pikt in onze ogen juf!),  tomaten ontpitten, olie in de pan, alles aanstoven, water, bouillon, peper en zout erbij en dan wachten tot het kookt.





























Na het fruitmoment (banaan) en de kleine speeltijd hebben we de soep nog even laten doorkoken en dan heeft Yana hem gemixt. Ondertussen werkten enkele kinderen  hun contract af of hun vrije tekst.







Yana, Chiara, Ynse en Kaat dekten de tafel en iedereen kreeg een kommetje soep afgewerkt met een blaadje peterselie! Heel culinair vandaag :)




Uiteindelijk proefde iedereen van de soep, zelfs diegene die eerst dachten dat ze hem niet gingen lusten. En weet je wat, de soep was super lekker! De hele ketel was leeg!






Dank je wel aan iedereen die iets meegegeven heeft voor onze tomatensoep!

Morgen komt Kirsten van het eerste leerjaar in onze klas en namiddag gaan we knutselen voor Moederdag :)

Ilyana mag muziek meebrengen voor de muziekronde morgen.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten