dinsdag 21 april 2015

de T van taart

We hebben er terug een leuke dag opzitten. We begonnen met de boekenronde van Jens. Hij had een heel interessant boek bij over dino's. Hij kon overal iets over vertellen en deed dat ook heel goed!



Nadien mocht hij iets tekenen over zijn boek in ons praatrondeboek.




Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen. Er was een nieuwe treinhoek bijgekomen en die had meteen succes. Je kon ook al beginnen aan de opdracht uit ons contract : knutsel de T van Taart.











Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we hieraan verder gewerkt. Maar al snel was het tijd om op te ruimen en te gaan turnen.




Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we eerst klasraad gehouden. We vertelden wat we leuk, niet leuk vonden en of we een idee of een plan hadden.



Hierna kwamen Alexander en Rebecca van het eerste leerjaar in onze klas. Zij hadden in hun klas een onderzoek gedaan rond tanden poetsen en ze kwamen het uitleggen aan ons. Ze deden dat heel erg goed. Zo knap om te zien hoe snel deze kinderen vooruitgaan!






Na dit leuk infomoment hebben Lucas en Jasmijn zelf een onderzoeksblad gemaakt over tanden poetsen. Ondertussen hebben enkele andere kleuters hun knutselwerk van de taart afgewerkt.










De leerlingen van het eerste leerjaar hadden ook een leuk liedje over tandenpoetsen en dan hebben we samen gekeken op YouTube. We keken ook naar een aflevering van Het zandkasteel waar ze lieten zien hoe je goed je tanden moest poetsen.

Iedereen kreeg ook nog een brief mee naar huis vandaag met meer uitleg over deze week.

Vrijdag gaan we onze eerste stappen zetten in het maken van een robot. Wie nog leuke spullen heeft die we hiervoor kunnen gebruiken (een lampje en belletje, draden, buizen,...) mag dat altijd meebrengen. De bedoeling is dat we met elke klas een knappe robot maken! Hier moeten we voor gaan hé :)

Ata heeft morgen familieronde, we kijken al uit naar zijn verhaal!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten