maandag 27 april 2015

zandlopers en robots



We zijn onze week begonnen met een praatronde. Veel kleuters waren blijkbaar naar de kermis geweest dit weekend :)
We kozen ook nieuwe taakjes voor deze week en in de kring hebben we ook nieuwe begeleiders : Ata is de kapitein, Steven Paul is de tijdsbewaker, Yannina zorgt voor het licht, Mika voor de kalender, Kaat voor de rode bol en Lucas voor het weer.



Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen.








Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten kon je een zandloper gaan maken bij Michelle in de creahoek. Je moest zelf proberen te zoeken hoe je dat moest maken en eventuele problemen oplossen. Het was een leuke activiteit.
















Tijdens het afsluitmoment in de voormiddag hebben we afgesproken dat we donderdag de tijd gaan meten van elke zandloper.

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten heeft Kristie ons de nieuwe contracten laten zien. We hebben deze week maar 4 dagen de tijd,dus we gaan goed moeten plannen deze week.


Daarna zijn we aan de robots begonnen. Samen met Michelle hebben we eerst een echt alarm gemaakt dat we aan onze robot gaan bevestigen. Maar er was wat onenigheid over de vorm van de robot tussen de jongens en de meisjes dat we besloten hebben om 2 robots te maken. Een jongensversie en een meisjesversie. Er werd heel hard gewerkt, de tijd vloog voorbij.  Zo vlug dat we niet hebben kunnen afsluiten vandaag. Morgen lezen we zeker het verhaal van Lucas nog voor en Yannina mag ook een boekje meebrengen voor de boekenronde.
Morgen gaan we ook verder werken aan onze robots.









Woensdag hebben we gekozen om tomatensoep te maken. Er hangt een briefje aan het prikbord met daarop de ingrediƫnten die we nodig hebben. Je kan je naam erop schrijven achter hetgeen je meebrengt. Dank je wel!


Ook voor Genk Gordelt zoeken we nog veel mensen. Dat is woensdag 6 mei.
Kijk zeker op ons prikbord!

Tot morgen allemaal!

Kristie


1 opmerking:

  1. Super goed bezig, ik kom morgen al eens kijken naar jullie robots :-)

    BeantwoordenVerwijderen