donderdag 24 april 2014

Zonnebloemen

We zijn de ochtend begonnen met het boekje van Yarne. Het was een verhaaltje over zonnebloemen en hoe je die moest zaaien. Ideaal dus :) Na het verhaaltje zijn we meteen aan de slag gegaan. Iedereen mocht de aarde in zijn rolletje doen, een kuiltje maken, pitje erin, bedekken met aarde en water geven. En nu maar wachten! Laura en Andreas hebben de pitjes ook uit de gedroogde zonnebloemen van Yarne gehaald. Dat vonden ze een leuk werkje!

















Nadien was de mama van Noëmie daar met lekkere pannenkoeken voor Noëmie haar verjaardag. Dank je wel voor deze lekkere traktatie!








Na de speeltijd was het rode werktijd en werd er hard gewerkt aan onze contractjes. Er zijn al een heleboel kleuters bijna klaar! Knap hé :)


















Na de boterhammen en de speeltijd hebben we zonnebloemen gemaakt. Met wattenstaafjes en verf hebben we ze mooi versierd. Als ze droog zijn gaan we er de zaal mee opfleuren.














Als afsluitronde hebben we onze informatiefiches besproken die we gemaakt hebben over de tomaten en de zonnebloemen. Morgen is het forum om 15u00. Dan stellen alle klassen hun groente/fruit voor dat ze gaan zaaien/planten in hun klasbak.


Niet vergeten: morgen is het sportdag in de voormiddag. We hebben plaats genoeg om te gaan maar we hebben nog 1 auto nodig om ons te komen halen! Iemand?

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten