dinsdag 22 april 2014

Een onderzoek, een stappenplan en nieuwe contractjes

Het was een beetje gek dat het vandaag dinsdag was en niet maandag. We waren dan ook wat in de war tijdens de kalenders. Nadien hebben we dan praatronde gehouden en mocht iedereen zijn verhaal vertellen. Er kwam ook een onderzoekje uit deze praatronde. Amelia was naar Legoland geweest en er wilden toch enkele  kleuters weten waar dat lag. Samen met Alexander ging ze dit onderzoeken.
Rebeka had ook een leuk klascadeau bij voor onze klas. Dank je wel Rebeka!



Nadat we even in de hoekjes gespeeld hadden was het tijd om buiten te gaan spelen en nadien turnen met Anouk :)






Terug in de klas keken we samen naar een kort filmpje van schooltv over de moestuin. Terug in de kring bespraken wat we zagen en wat we allemaal nodig hebben om in een moestuin te werken. Kristie vertelde dat onze school gaat meedoen met een grote wedstrijd en dat we dan veel materiaal kunnen kopen voor de schooltuin. Deze 2 weken gaan we ook veel werken rond de schooltuin. Elke klas heeft een bak waarin we gaan zaaien en planten. Deze week doen we vooral opzoekingswerk en voorbereidend werk. Onze klas gaat tomaten zaaien en zonnebloemen. Iedereen heeft een briefje hierover in de boekentas zitten. We moeten enkele spullen meebrengen naar onze klas zodat we er samen aan kunnen werken : een wc-rolletje, een plastic fles, informatie over tomaten en zonnebloemen, eventueel tomatenzaadjes en zonnebloemzaadjes,...

Amelia en Alexander begonnen aan hun onderzoek over Legoland terwijl Sinja, Yara en Andreas een stappenplan gemaakt hebben hoe we onze tomatenzaadjes gaan zaaien. Knap werk allemaal!









Namiddag zijn we begonnen aan onze nieuwe contractjes. Er staan ook enkele doe-opdrachten bij zoals zaaien en een drukwerk. Enkele kleuters hebben al goed gewerkt in hun contract. Super!













Tijdens de afsluitronde vertelde Kristie nog een verhaal over een geheim in de moestuin.



Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten