donderdag 9 juni 2016

zoeken, zebra en zandkastelen

Ellie mocht voor de muziek zorgen vandaag en ze had 2 cd's meegebracht. De eerste was er eentje met rustige balletmuziek op. En de tweede was een leuk dansnummer van Tom Waes. We hebben er samen leuk op gedanst! Dank je wel Ellie!











Na de ronde zijn we voor de laatste keer naar de bibtruck geweest. We hebben er een aantal zoekboeken gezocht en gevonden :) En natuurlijk ook een heleboel andere leuke boekjes.

Na de kleine speeltijd hebben we met de hulp van de vergrootglazen in de zoekboeken gespeurd.



Ondertussen konden we ook een werkje uit ons contract maken. De Z van Zebra. Normaal gingen we een zon knutselen maar omdat we de Z van zebra echt wel gedaan moesten hebben voor ons contract ging dit even voor, maar die zon komt er zeker nog wel!






















Na de boterhammen en de grote speeltijd was het eindelijk tijd voor onze zandkastelenwedstrijd. Maar dat gingen we niet zomaar doen. We gingen aan de slag samen met een vriendje. Per 2 moesten we eerst een plan tekenen. Hoe moest ons zandkasteel eruit zien, wat hebben we allemaal nodig,... Er werd goed samen gewerkt. Want dat was eigenlijk wel de oefening vandaag!














De plannen :












Daarna gingen we naar buiten. We maakten eerst wat afspraken en toen mochten we aan de slag. En iedereen ging ook aan de slag. Het plan werd erbij gelegd en dan maar bouwen. Heel leuk! Als we klaar waren trok Kristie een foto van ons met ons zandkastelen en ons plan erbij. Iedereen deed echt heel goed zijn best.


































Terug in de klas verdiende  we allemaal een lekkere wafel omdat we zo goed samen gewerkt hadden. Dubbele dikke duim voor iedereen!

Kristie las die boekje nog voor dat we vandaag geleend hebben uit de bibtruck. We zagen 3x de letter Z in de titel!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten