dinsdag 30 april 2013

drukken en een kruidentuintje

Het was boekenronde vandaag en Noëmie had 2 boekjes voorzien. Het eerste was een plopverhaal en het tweede boekje was iets specialer. Het was een Frans voorleesboek. We hebben vandaag Franse woordjes geleerd! Je suis = ik ben :) Knap hé :)




Veel kleuters hadden verschillende soorten kruiden meegebracht, dat was super!!! Namiddag hebben we gezocht welke kruiden dit zijn en hoe ze ruiken.

Maar eerst hebben we fijn gedrukt. We moesten 2 bladeren drukken. Maar we zeggen natuurlijk niet waarvoor die gaan dienen :) We hebben wel heel goed gewerkt vandaag. Ook in de contractjes werd gewerkt en in de hoekjes werd gespeeld.
We hebben ook 2 nieuwe computers gekregen, onze computerhoek ziet er helemaal anders uit. We zijn er echt heel blij mee.













Namiddag zijn we met al die kruiden begonnen. We hebben eraan geroken en gevoeld. We hebben de namen gezocht en deze gestempeld om naamkaartjes te maken. We moesten ook nog enkele kruiden zelf zaaien. Dat was heel tof om te doen. Daarna kregen alle kruiden hun naamkaartje en een goede slok water. En nu is het wachten tot ze gaan groeien. Als de kruiden groter worden kunnen we ze misschien buiten zetten. Bedankt aan alle ouders om deze kruiden mee te geven. We hebben weer veel bijgeleerd vandaag.














Morgen kunnen jullie genieten van een dagje rust en dan kunnen we er donderdag weer samen tegenaan gaan. Donderdag vieren we Liam zijn verjaardag en zijn oma komt lekkere gezonde broodjes maken met ons. Dus je moet GEEN boterhammen meebrengen die dag!
Tot donderdag allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten