maandag 22 april 2013

vergrootglazen en een onderzoek

Amelia liet tijdens de praatronde een potje zien met steentjes erin. Maar in het deksel van het potje zat een speciaal glas. Als je er door keek zag je alle steentjes groot. SOmmige kleuters wisten dat dit een vergrootglas was. We wilden allemaal eens door dat glas kijken en vonden het wel leuk.
Alexander had een dopje van een nootje bij dat hij in het bos gevonden had samen met zij mama en papa. Maar hij wist niet meer van welk nootje het was. Dat ging hij onderzoeken samen met Janneke.

Na de praatronde had Kristie allelei vergrootglazen gevonden en mochten we er ook van Rabia lenen. We zochten er grote zoekboeken bij (bedankt ook Nath en Kirsten hiervoor) Zo konden we goed kijken en zoeken in de boeken. Als we dat goed konden mochten we een werkblaadje maken met het vergrootglkas. Er stonden tekeningen in het groot op en in het klein. Met het vergrootglas kon je dan die kleine tekeningen groot maken en zo dezelfde zoeken. Dat was wel leuk om te doen!






















Na de middagspeeltijd hebben Janneke en Alexander hun onderzoek gedaan : Van welk nootje is dit dopje? We zochten prenten van verschillende nootjes en vonden dat het van een eikel was. We vonden zelfs een prentje van een eekhoorntje die eikels at. Zo wisten we ook direct dat eekhoorns graag eikels lusten. Knap werk onderzoekers!





Verder hebben we met de klei gespeeld, op de computer gewerkt, met de blokken gebouwd en ook speciale bouwwerkjes gemaakt. Je moest een plannetje lezen en zo wist je hoe de blokjes moesten liggen. Niet zo heel gemakkelijk hoor!
















Als snel was het weer tijd om naar huis te gaan. Na de afsluitronde en de stempels hebben we nog even iets gegeten en toen was het echt huistijd.
In de boekentassen zitten verschillende briefjes,vergeet zeker niet te kijken.
Er zit ook een briefje van het zwemmen in. We gaan nu vrijdag zwemmen. Wie kan meegaan, schrijf je naam op het blad dat op ons prikbord hangt!! Volgende week vrijdag 3 mei gaan we nog eens zwemmen.

En vergeet onze jaarlijkse kwis niet! Inschrijven kan nog tot vrijdag via Esther (mama Noƫmie en Chloe)

Tot morgen allemaal!


1 opmerking: