dinsdag 16 april 2013

boerderijkamp De Keiheuvel

Ik hoop dat iedereen ondertussen fris gewassen al zijn verhalen aan mama en papa aan het vertellen is van ons leuk boederijkamp! Het waren 2 fantastisch leuke dagen!

Maandagochtend zijn we direct begonnen aan de activiteiten.
We waren eerst verdeeld in 6 groepjes met kinderen van onze klas tot en met de tweede graad. Met deze groep hebben we allerlei leuke activiteiten gedaan. Iedereen heeft alke activiteit gedaan maar misschien wel op een ander tijdstip. Dit hebben we allemaal gedaan :

- een broodles waarin we zelf ons deeg moesten maken en waar we ook zelf een broodzak gemaakt hebben. Iedereen heeft zijn broodzak meegekregen met daarin zijn broodje en de cadeautjes die we op de boerderij gekregen hebben.
- papier scheppen, hier hebben we van oud papier nieuw papier gemaakt! Heel leuk! Het papier moet nog een beetje drogen maar als het droog is krijgt iedereen het mee naar huis.
- cupcakes maken en versieren met appel, noten,chocoladestukjes,... Morgen mag iedereen op school hiervan smullen
- bloempotjes beschilderen, we hebben dit bloempotjes ook mee naar huis mogen nemen. Nu er nog een bloemetjes inzetten he!
- een tocht met de huifkar naar een echte melkveeboederij. Hier moesten we ook allerlei koeklusjes doen zoals de koeien eten geven, de stallen borstelen, zelf proberen te melken en proeven van die heerlijke verse melk. Dit was een hele leuke activiteit. Groep 1,2 en 3 zijn maandagnamiddag naar de boederij geweest. Groep 4, 5 en 6 zijn dinsdagvoormiddag geweest. Er hing wel een 'geurtje' rond ons toen we terugkwamen :)

Maandagavond hebben we allemaal een lekker warme douche genomen en daarna was het tijd voor ons bedje. En wat hebben de kleuters flink geslapen! Mirja en ik waren echt fier op onze groep!

Hopelijk heeft iedereen zijn/haar spullen in zijn valies steken. Moest je iets van iemand anders bijhebben, breng het even mee naar school zodat het bij de juiste kleuter terug komt. Er zijn ook nog een aantal spullen gevonden (slaapzak, lakens, fluohesje, laarzen, schoenen,...) gevonden. Die worden in de speelzaal gelegd zodat iedereen zijn spullen kan terug vinden.

Foto's van deze 2 heerlijke dagen kan je vinden op de site van de keiheuvel. www.keiheuvel.be
Ook op de facebookpagina van onze school Freinet onthemove staan nog veel foto's.
En op de site van de boederij zouden ook nog foto's komen van ons bezoek www.sintjozefhoeve.be

Mirja, heel erg bedankt voor al je hulp bij de kleuters!! Zonder je hulp lukte het niet hoor!
Linda, Sarah, Ilse, Ingrid en Kirsten : dank je wel voor deze 2 hele leuke dagen! Hier gaan we nog veel over navertellen :)

Morgen is Anouk in de klas omdat ik op navorming ga. Donderdag ben ik terug helemaal van de partij!
Vrijdag gaan de kleuters van de DERDE kk op sportdag van 13u00 - 15u00. Die dag moeten we zeker in sportkledij komen! De kleuters van de tweede kk blijven bij Nath in de klas.

Tot donderdag allemaal en slaap lekker, ik ga dat zeker ook doen :)

3 opmerkingen: