dinsdag 20 december 2011

Nieuwjaarsbrieven a volonté

We zijn deze voormiddag begonnen met onze nieuwjaarsbrief te leren. Omdat we gisteren een hele dag weg waren moesten we vandaag een tandje bijsteken.
De nieuwjaarsbrief begint al goed te lukken, dus gingen we verder met de afwerking van de echte brieven. Vorige week hadden we een nieuwe druktechniek geleerd en met die kunstwerkjes hebben we onze nieuwjaarsbrieven gemaakt. Het eindresultaat gaan we hier nog niet laten zien, daarvoor zullen jullie moeten wachten tot 1 januari 2012.











Tijdens de praatronde zijn er wel 2 leuke onderzoekjes uitgekomen die we normaal gezien vandaag wilden doen. Maar omdat we de hele voormiddag aan onze nieuwjaarsbrieven gewerkt hebben, zijn ze verschoven naar morgen en overmorgen.
Arvid vertelde dat hij naar de cinema geweest was en de vraag aan hem kwam of hij daar popcorn gegeten had. Direct daarop begon een discussie onder de kleuters over hoe je popcorn moest maken. Sommige kleuters dachten dat het van deeg gemaakt werd, anderen dachten van kleine steentjes. Dus dat gaat ons eerste onderzoek worden : Hoe maken we popcorn? Als we dat weten kunnen we het misschien eens uittesten en proeven. Als het lukt gaan we dat donderdag doen, en anders een andere dag. Maar we proberen het zeker eens uit!
Het volgende onderzoekje kwam van Sem. Hij bracht een hele mooie bloem mee voor de juf. Welke bloem was dat nu? Een kerstroos? Nee, dat kon niet want hij had geen stekels volgens Zyna. Een gewone roos dan? Wat zou het zijn? Dat gaan we een van de volgende dagen onderzoeken.
Er liggen ook al enkele cadeautjes onder de kerstboom, spannend!





Namiddag hebben we turnen gehad en daarna klasraad en toen was de dag weer om.

1 opmerking: