donderdag 8 december 2011

de letter K

Het was een drukke praatronde vandaag. We hadden een aantal leerlingen van de eerste graad bij ons zitten.  Ze hebben even in hun contractwerk gewerkt en nadien samen met de kleuters in de hoekjes gespeeld.
Terwijl de leerlingen van Kirsten aan het werk waren, hebben de kleuters onze kerstboom versierd. Hij is prachtig geworden!

















Na de speeltijd hebben we samen gezocht naar leuke dingen om onze klas te versieren. De kleuters wilden graag blinkende kerstballen maken en ook mooie slingers in groen en rood.
Selim en Thijs hadden bij Ann een leuke techniek geleerd om een slinger te maken en wilden dat graag nog eens doen.
De anderen waren direct akkoord. We hebben een stappenplan gemaakt hoe het moest en voor vragen konden ze altijd bij Selim of Thijs terecht.
Zyna en Sem wilde de blinkende kerstballen maken en samen zijn we op zoek gegaan hoe we dit konden doen. We vonden CD'tjes en blinkende stickers. Ook hiervan hebben we een stappenplan gemaakt en konden de kleuters bij Sem terecht als ze vragen hadden.












Namiddag begon met een gek spelletje. Tijdens de kring waren sommige kleuters over de kerstboom aan het praten en ging het over de letter K. We gingen samen op zoek naar nog meer woordjes die begonnen met de letter K. Daarna wilden we zelf die letter schrijven. We hebben op het bord geschreven en op papier. Het was een hele leuke activiteit want de hele namiddag vonden we steeds meer en meer woorden met de beginletter K.
Sommige kleuters hebben vandaag ook heel hard gewerkt aan de puzzels. Zelfs puzzels van 104 stukken werden gemaakt! Knap werk!!!















Geen opmerkingen:

Een reactie posten