donderdag 15 december 2011

een onderzoekje en een druktechniek

Wat hebben we weer veel gewerkt vandaag! Tijdens de praatronde kwam er een leuk onderzoekje tevoorschijn. Sem had een 'zaklamp' meegebracht. Eerst was er wat discussie tussen de kleuters wat de juiste benaming ervan was. Was het nu 'pitslamp' of 'zaklamp'? Arvid zei dat een pitslamp om te pitsen was, dus dat was het niet :) We hebben dan even een gesprekje gehad waarom sommige mensen 'pitslamp' zeggen. Het kwam van het woordje 'pitsen' wat eigenlijk duwen wil zeggen. Sem liet dan zien hoe je de zaklamp moest aandoen. Je moest op het knopje aan de bovenkant duwen en dan kwam er licht uit. Probleem 1 opgelost dus :)
Terwijl Sem aan het schijnen was met de zaklamp zagen sommige kleuters schaduwen op de grond. Ze vroegen zich af hoe die schaduwen eigenlijk daar kwamen.
Dat gingen we dan eens onderzoeken. Dit hebben we namiddag gedaan. Enkele leerlingen van de tweede graad hebben ons onderzoek meegedaan.






Na de speeltijd zijn we begonnen aan onze Nieuwjaarsbrieven. Alle kleuters hebben vandaag een briefje in hun schooltas om het aantal Nieuwjaarsbrieven door te geven.
We hebben leuke druktechnieken gebruikt om de grote papieren kleur te geven. Alles ligt te drogen nu en dan kunnen we daarna aan de afwerking beginnen.









Zyna had gisteren ook de vraag gesteld hoe je een kerstboom moet tekenen. Dat hebben we dan samen even bekeken en daarna konden we oefenen op een groot blad. Met 2 potloden, in elk hand eentje, hebben we geleerd een kerstboom te tekenen.





De mama van Jeff van de jongste kleuters had voor alle kleuters lekkere verse soep gemaakt en die hebben we vanmiddag mogen opeten. DANK JE WEL!!!!!! De soep was heel lekker!


Namiddag hebben we nog leuke mandala's gekleurd, memory gespeeld, met de legoblokjes leuke dingen gemaakt, letters gestempeld en andere leuke dingen.En Zyna en Emre hebben hun kerstpuzzel afgewerkt.













Tijdens de afsluitronde hebben we ons onderzoek nog eens besproken en hebben we de dag afgesloten met een leuk verhaaltje over Kikker.
Morgen hebben we Thijs zijn verjaardagsfeestje en hij heeft voor een verkleedfeestje gekozen. Wie thuis iets heeft om zich te verkleden mag dit meebrengen naar school. Er zijn ook nog een heleboel verkleedkleren in de klas, dus iedereen kan zich verkleden morgen. Namiddag zijn er ook nog pannenkoeken en chocolademelk, dat gaat dus smullen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten