maandag 28 november 2011

Een gedicht voor de Sint

Tijdens de praatronde kwam het gesprek op Sinterklaas. Thijs was naar het Sintpaleis geweest en had er veel over te vertellen. Zyna vroeg zich af of de Sint ook naar onze school zou komen. En Sem vroeg of hij onze school wel kende. Veel vragen dus.
De leerlingen van de eerste graad hebben vandaag een brief naar de Sint geschreven om te vragen of hij onze nieuwe school kent en of hij wil langskomen.
Nu is het wachten op antwoord natuurlijk!
We hebben wel al een aftelkalender gemaakt tot 6 december.
En we hebben vandaag alvast een gedichtje geleerd over de lievelingskleur van Sinterklaas : ROOD



We zijn ook begonnen met een nieuwe contractweek, helemaal in het teken van Sinterklaas natuurlijk :)


Een van de contractjes was een mijter maken en alle kleuters wilden daar precies graag aan beginnen vandaag. We hebben een nieuwe techniek gebruikt hiervoor en dat vonden we echt heel leuk! Ondertussen hadden de andere kleuters VWT.


















Een ander contractje was een knipoefening maar met speciale scharen. We moesten vlagjes uitknippen uit rood papier. Deze kunnen we dan gebruiken om de zaal mee te versieren. Sem en Zyna hebben ipv van elk 1 vlagje, de hele stapel vlagjes samen uitgeknipt. Ze konden er geen genoeg van krijgen. Dus morgen gaat Kristie een nieuwe lading vlagjes tekenen voor de andere kleuters!
Die van Sem en Zyna hangen alvast op.




Namiddag hebben we spelletjes gespeeld in de verschillende hoeken : een sintmemory, een kleurenspel, een vloerpuzzel en een puzzel op de computer.
We hebben ook een stukje van de Sammyfilm gekeken van Emre, want hij had hem vorige week donderdag al meegebracht naar school en we hadden nog geen tijd gevonden om hem te bekijken.








We hebben de dag afgesloten met liedjes van Sinterklaas. We hebben gezongen en gedanst en het was heel leuk.


Nog een oproepje : deze week mogen de kleuters een oude schoen mee naar school brengen die we mogen beschilderen. Dan kunnen we onze eigen mooie schoen zetten in de klas. Dus heb je een oude schoen, breng maar mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten