maandag 21 november 2011

een brief voor Sinterklaas

Deze voormiddag hebben we onze verlanglijstjes gemaakt voor Sinterklaas. We hebben geknipt en geplakt tot ons blad volledig vol stond. Sommige kleuters konden er geen genoeg van krijgen :)






Tijdens de praatronde vroegen we ons af hoe we die brieven nu tot bij Sinterklaas konden brengen. We konden onze schoen zetten, maar iemand kwam met het idee dat onze school geen schoorsteen had ... Dan wilde ze het wel via de computer doen, maar hoe kregen we die brieven IN de computer ... We konden er ook naartoe rijden en ze gewoon afgeven, maar wist iemand waar het kasteel van Sinterklaas was... We konden hem ook opsturen, maar hoe moesten we dat doen... Dat laatste konden we natuurlijk wel eens gaan onderzoeken! 4 kleuters hebben dit na de middagspeeltijd gedaan en tijdens de afsluitronde hebben ze dan hun onderzoek aan de andere kleuters uitgelegd.
Selim had het woord SINTERKLAAS op de enveloppe gestempeld en dan hebben we samen het adres erop geschreven en een postzegel.
Morgen gaan we samen naar de rode postbus in Termien wandelen en onze brief posten, en dan afwachten!








We zijn ook met nieuwe contractwerkjes begonnen deze week.


Tijdens de namiddag waren de kleuters van Ann ook even in onze klas en we hebben fijn gespeeld samen.












Sem en Thijs hadden allebei een leuk spel meegebracht naar school en dan hebben we in groepjes gespeeld.






1 opmerking:

  1. hé juf kristie je mag best fier zijn op je zelf hoe je elke dag zo een mooie blog maak en hoe je de kindtjes altijd weer iets nieuws bij brengt voor mij ben toppie !!!

    BeantwoordenVerwijderen