maandag 7 november 2011

cactussen en een nieuwe vriend

Het was een blij weerzien in onze klas vandaag! Allemaal blije gezichtjes die klaarstonden om er terug in te vliegen :)
Deze ochtend hadden we een nieuw vriendje in onze klas : Cinar. Welkom Cinar! We vinden het heel fijn dat je in onze klas komt :) Hij heeft vandaag ook al zijn eigen kentekenstempel gemaakt.



Arvid vertelde tijdens de praatronde dat hij geprikt was door de cactus van zijn mama. Er waren enkele kleuters die niet wisten hoe een cactus eruit zag. Dus : hoogtijd voor een onderzoek! Hoe ziet een cactus eruit?
We hadden afgesproken om dit na de speeltijd te onderzoeken en iedereen wilde hier graag aan meewerken. Dus gingen we op zoek in de boeken en op internet naar afbeeldingen van cactussen. Zyna had er eentje gevonden in het boek. We zagen direct dat er verschillende soorten bestonden, zelfs cactussen met mooie bloemen! Het plan kwam van Zyna om cactussen te knutselen. Maar hoe?  We hadden rolletjes nodig en stekels. Kristie gaat dat morgen allemaal meebrengen en dan kunnen we eraan beginnen.
Vandaag hebben we dan kleurplaten gezocht van cactussen die we mochten inkleuren als we dat wilden.














Alle hoekjes waren vandaag ook druk bezet, iedereen wilde terug overal spelen :)





Na de middag hebben we onze namen gestempeld op de zakken. Want morgen is het ouderavond en dan krijgen we al onze werkjes mee naar huis. En nu hebben we een mooie zak met onze eigen naam erop om mee te nemen.


Gondar had vandaag ook een miniboekje van de Wiebel Billen Boogie bij! Super want dat boek hebben we al enkele keren gelezen in de klas. Maar het leukste was dat er een DVD instak, dus konden we het verhaaltje op de computer bekijken! Dank je Gondar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten