dinsdag 22 november 2011

op zoek naar de rode postbus

We zijn deze voormiddag op pad geweest. Zoals afgesproken gingen we onze brief voor Sinterklaas posten in de rode postbus in Termien. Direct na de bel gingen we op pad, op zoek naar de rode postbus. We kwamen verschillende brievenbussen tegen maar het waren niet de juiste. Onderweg kwamen we de echte postbode tegen en zijn we gaan vragen of hij wist waar de rode postbus stond. Hij legde het ons uit en vertelde ons dat Sinterklaas zeker een brief zou terug schrijven naar ons! Spannend!!!
Dankzij de uitleg van de postbode vonden we hem gemakkelijk.







Terug in de klas begonnen we aan onze contractwerkjes. Arvid en Sem begonnen aan de letters van hun naam en sommige andere kleuters wilden al graag hun postbussen knutselen. Sem heeft ook nog een mooie postzegel ontworpen.












Namiddag hadden we een uurtje turnen en daarna hebben we klasraad gehouden in onze klas.
Er kwamen weer veel pluimen tevoorschijn voor iedereen! Wat hebben we toch een leuke groep!
Nadien heeft Kristie nog een verhaal voorgelezen want het is 'Voorleesweek' en dan lezen we elke dag nog een extra verhaal in de klas.

Vrijdag gaan we met de hele school meedoen aan de actie van Music for life, nl GO for life. De leerlingen van de tweede en derde graad gaan auto's wassen, dus wie wil kan zijn auto laten wassen voor €5/auto. De kleuters en de leerlingen van de eerste graad gaan wafels verkopen en je kan ook lekkere koffie en chocomelk kopen op school. De actie loopt van 9u00 tot 15u00! Iedereen is van harte welkom! De volledige opbrengt gaat naar Music for life!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten