donderdag 17 november 2011

weinig kleuters, veel werk

Er waren vandaag 2 kleuters ziek van onze klas. Maar als we daarom dachten dat het een rustige dag zou worden, waren we toch mis! We hebben vandaag ontzettend veel gedaan!

Het begon al in de praatronde. Sem zag onze pompoenpitjes liggen en vroeg wanneer we die eigenlijk gingen planten en hoe dat moest. Dat gingen we dus onderzoeken en daarbij gingen we ook doosjes knutselen om die pitjes in te doen. Zo konden we ze ook mee naar huis nemen.
We zijn eerst op zoek gegaan naar leuke doosjes die we daarna gingen schilderen. We hebben dan ook nog pompoentjes uitgeknipt en erop geplakt.













Arvid had ook een leuk spelletje meegebracht waar iedereen heel erg mee moest lachen!



Tijdens de voormiddag had Zyna de kralen gevonden in de kast en ze wilde er graag kettingen mee maken. Zyna en Selim hebben allebei een mooie ketting gemaakt maar ze waren niet hetzelfde. We kwamen erachter dat de ene KORT was en de andere LANG.



Sem, Cinar, Arvid en Zyna hebben ook de flesjes gevuld waar we onze vlagjes gingen inzetten. Toen hebben geleerd over VOL, HALF VOL en LEEG.
De flesjes met vlagjes zijn allemaal klaar voor zaterdag en ze zijn echt mooi!



Namiddag hebben we ons onderzoek gedaan en hebben we iedereen EVENVEEL pitjes gegeven.







De hoekjes werden ook heel goed gebruikt en er lag een nieuw telspelletje in de cijferhoek.






Morgen komt er een uurtje een mevrouw relaxatieoefeningen met ons doen en moeten we allemaal een dekentje mee naar school brengen. Zodat we gemakkelijk en warm op de grond kunnen liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten