dinsdag 15 november 2011

bibliotheek bezoek & Leo Timmers

Vandaag stond er weer een uitstap op het programma. We gingen een bezoek brengen aan de bibliotheek van Genk en kregen een rondleiding tussen de tekeningen van Leo Timmers.
De mama van Selim is met ons mee gereden (DANK JE WEL!!!!), zo konden we er met auto's geraken.
De meeste kleuters onder ons waren nog niet in de bib van Genk geweest en we waren toch wel een beetje onder de indruk van het grote mooie gebouw met die grote glazen lift.
Er stond een mevrouw opons  te wachten en zij vertelde waar we moesten zijn. We mochten eerst de tekeningen van Leo Timmers bewonderen. Aan de hand van een verhalenboek van hem gingen we van tekening tot tekening. We waren allemaal heel aandachtig en vonden het leuke en mooie tekeningen!
Nadien mochten we ook nog zelf boekjes gaan uitzoeken en lezen in de kinderbibliotheek. Het was een hele leuke voormiddag.


























We kregen van de mevrouw van de bib ook nog leuke tekeningen mee van het boekje 'Wie rijdt' van Leo Timmers. De opdracht was om een tekening te kiezen, die te kleuren en er een chauffeur bij te tekenen die bij de auto past. Net zoals in het verhaal. Iedereen ging meteen aan de slag en er kwamen mooie exemplaren uit!










Namiddag hadden we turnen en kregen we allemaal een mooie pluim van de stagaire. Terug in de klas hebben we nog een klasraad gehouden en daar kregen we van Kristie ook nog een dikke pluim omdat we ons zo goed aan de afspraken van de klas hielden! En zo vertokken we allemaal blij naar huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten