woensdag 8 maart 2017

Vriendenboek, vrije tekst met een vriend en de droevige ballon..

Hallo,

Deze week hebben we al mooie vriendensleutelhangers gemaakt.




Dinsdag hebben we samen een klasvriendenboek gemaakt voor alle vrienden van onze klas. Met Lana en Lauren heb ik een voorbeeldblad gemaakt. Iedere kleuter mocht zijn/haar foto erop plakken, lievelingskleur kleuren, versieren.. en Els schreef erbij wat ons lievelingseten, onze lievelingssnoep en onze lievelingsmuziek is. Het klasvriendenboek wordt nog opgehangen zodat jullie er ook eens in kunnen kijken.




Xian, Mattia en Tuana hebben het onderzoekje over de schildpad, walvis en baleinen afgewerkt.









We maakten ook allemaal een vrije tekst met een vriendje. We mochten onze foto en een foto van een vriend of vriendin in ons vrije tekstenboek plakken en er dan een mooie tekening bij maken. Els schreef het verhaal/avontuur wat we samen beleefden erbij. Vandaag werden de vrije teksten voorgelezen.


We konden vandaag terug starten in onze klas, wat mooi met de nieuwe ramen. We hebben samen nog wat spulletjes van de poppenhoek gepoetst zodat alles terug op zijn plaats kon.


Merel was aan de beurt voor boekenronde. Ze had een flapboekje bij over een spooktrein, dat was spannend.

Toen we vandaag na de speeltijd terug in de klas kwamen ontdekte Adam in de kring een droevige ballon. We vertelden hoe het zou komen dat de ballon verdrietig was en uiteindelijk bleek dat hij geen vrienden had. Iedereen ging in de klas op zoek naar een vriend voor de ballon. De ballon werd al snel veel blijer, nu bleek dat er ook nog enkele platte ballonnen waren die nog niet heel gelukkig waren, deze wilden net zo dik zijn als de anderen. We probeerden ze op te blazen en uiteindelijk had iedereen een even dikke ballon. We tekenden er zelf een blij gezicht op.








Denken jullie nog aan de pizzaverkoop?

Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten