dinsdag 14 maart 2017

Ahoi Piraatjes!

Hallo,

Mandag is Rebecca gestart met haar stage. We gaan samen met haar op piratenavontuur. We wilden al lang wat meer te weten komen over hoe piraten leven, hun wapens, hun kleren, hun eten, hun schip en nog veel meer.
In onze klas stond een grote schatkist met allerlei piratenspullen, zelfs diamanten, munten en juwelen. We hebben deze dingen besproken en ermee mogen experimenteren.






We hebben ook opgelijst welke spullen er in de kist zaten. We tekenden een diamant,kompas.. en schreven of stempelden het woord erbij.





Rebecca heeft superveel boeken meegebracht over piraten waar we al veel info uit hebben kunnen halen.



Namiddag was het bakjestijd, er was ook een piratenmemory die we konden spelen.












Dinsdag hebben we een piratenlied geleerd en hebben we piratenkleding besproken. De kleren liggen nu in de poppenhoek om mee te spelen. We konden met allerlei kosteloos materiaal piratenspullen knutselen. Robin en Suzanne hebben zelf een mooie papegaai gemaakt!























Loris was aan de beurt voor boekenronde. Hij nam een boekje mee over dino's, we hebben de dino's uit het verhaal ook gezocht tussen ons speelgoed. Xian wist ons alle namen van deze dino's te vertellen! Els en Rebecca konden ze maar moeilijk uitspreken!!




Mattia en Jaiden zijn met Rebecca een onderzoek gestart over de wapens van piraten en hebben dit aan ons voorgesteld! Ook Xian en Tuana hebben het onderzoekje van  de walvis vandaag nog mogen voorstellen. Hierna was het klasraad.



Tot morgen!

Denken jullie er aan dat het vrijdag Pyjamadag is! We mogen dan allemaal in pyjama naar school komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten