maandag 6 maart 2017

onze eetzaal-klas

Hoi,

De ramen in onze klas waren jammer genoeg nog niet af. Daarom was de eetzaal vandaag onze klas. Een kring met kussens op de grond vonden we super leuk!

We leerden vandaag de letter N, Xian had nijntje bij, Suzanne een tekening van nachtwacht, een nachtkleedje en nagellak, Merel had Nemo bij, Jaiden en Kailey hadden ook nagellak mee en Lana had heel wat woorden getekend en geknusteld thuis.
Noor wist meteen te vertellen dat haar naam begon met de N, we maakten vandaag een woordspin op het krijtbord. Er waren verschillende kleuters die wisten dat ze ook een N in hun naam hadden, we hebben de namen eens opgeschreven en gekeken wie de N vooraan, achteraan..had.






We mochten ook met de rollers de letter N maken en tekenden verschillende dingen met de N voor in ons letterboek.





We werken deze week ook rond de Verbondenheid in onze klas. We begonnen met een vrolijk ochtendliedje en Els gaf enkele voorbeelden van complimenten.
We luisterden naar een verhaal waarin vrienden samen veel meer konden bereiken dan alleen. Ook mochten we een vrienden sleutelhanger maken voor een vriend of vriendin.
Iedere dag maken we een woordspin met de naam van enkele kleuters, wie wil mag dan iets leuks, goeds over dit kind zeggen, of wat hij/zij goed kan.
We sloten de dag af met een kringspel waarbij we met de dobbelsteen moesten gooien en dan een kleur vraag of opdracht kregen. (waar ben jij kampioen in?, wat kan je goed?,wat was er grappig vandaag?, met wie heb je gespeeld?...)





De kleuters van Nath hebben ook even mee gespeeld in onze 'klas'. Morgen zullen we hier ook nog doorbrengen, maar na school kan Els normaal gezien onze klas terug in orde maken!










Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten