zaterdag 25 maart 2017

Schattenzoektocht en dag van de kleuter!

Hallo,

Vrijdag was een superleuke dag! We begonnen met een schattenzoektocht. Kapitein Zwartbaard had allemaal foto's achter gelaten in onze klas. We zochten de plaatsen op de foto's en er stond telkens een opdracht op (piratenlied zingen, van klein naar groot gaan staan, achteruit lopen..) of een vraag over Piraten (wat eten ze op een schip, hoe noemt het stuur van een piratenschip,..) we moesten alle opdrachten goed doen om de schat te vinden. Uiteindelijk kwamen we terecht bij de maten, het leek wel een echt eiland met de 'zee' op de achtergrond! Hier vonden we onze schat tussen de struiken. De schatkist zat goed op slot dus moesten we met verschillende sleutels proberen om deze open te krijgen. We vonden gouden munten (en enkele chocolade gouden munten:p) en er zaten ook piratendiploma's in voor ons allemaal. We aten hier nog gezellig onze koek/fruit op en mochten nog even ravotten voor we terug naar school gingen.






































In de klas hebben we nog gezongen voor Pauline, ze was jarig maar mama komt het volgende week vrijdag in de klas vieren omdat het dag van de kleuter was deze week.
We hadden nog even tijd voor het onderzoekje van Kailey: hoe komen er gaatjes in onze tanden? Ze heeft dit samen met Els en Adam onderzocht en voorgesteld.
We speelden nog een piraten kaartspel,
Rebecca deelde onze piratendiploma's uit en toen was het al middag. Tijd voor dag van de kleuter!

























De kinderen van Martine en Kathleen hebben lekkere broodjes gezond voor ons gemaakt. We gingen even buiten spelen en toen mochten we verschillende workshops doen. We konden gaan voetballen, knutselen, dansen, taichi, yoga, verhaaltjes luisteren, lekker verwend worden met kapsels/massage/nagellak/make-up..We sloten deze leuke dag af met een lekker ijsje en een forum.











Ons piraten avontuur met Rebecca is ten einde. Volgende week gaan we nog bezig zijn met de letter P en Pasen.

Tot Maandag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten