dinsdag 24 mei 2016

N van Nest


Arke had een boekje bij voor de boekenronde. Samen lazen we het eerste woordje van de titel : POL. Toen Kristie het boekje open deed zagen we dat het niet zomaar een verhaal was, het was een stripverhaal! Heel leuk! Kristie kas het helemaal voor. Nadien heeft Arke er nog een tekening over gemaakt in het praatrondeboek. Goed gedaan Arke!


Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we gaan spelen in de hoekjes.

Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten is een groepje kleuters met Valerie meegegaan om schrijfdans te doen. In de klas hebben Lena en Somaya een onderzoek gedaan. Vorige week hadden we tijdens onze waterwandeling een nestje gekregen van de buurman en er zaten kleine blauwe eitjes in. We wilden graag weten van welke vogel deze eitjes waren. Lena en Somaya hebben dit onderzocht en het bleek van een merel te zijn. Na de middag mochten ze dan ook in alle klassen gaan vertellen welke vogel er die blauwe eitjes gelegd heeft. Goed gewerkt onderzoekers!










Na de turnles, de boterhammen en de grote speeltijd hebben we een korte klasraad gehouden. Nadien zijn we begonnen met de N van Nest te knutselen. Dat was een opdracht uit ons contract dus dit moesten we allemaal doen. We hebben de hele namiddag gewerkt en waren allemaal klaar toen het afsluitronde was.


















Tijdens de afsluitronde mochten we allemaal een Nacho proeven die Ellie had meegebracht. Dat was eigenlijk voor in de letterkast maar eentje proeven mocht wel :)


Morgen zijn Lena en Somaya aan de beurt voor hun verrassingsronde. We kijken er weer naar uit!


Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten