maandag 30 mei 2016

grasmannetjes en naaktslakken


Amber was de kapitein vandaag en ze heeft onze ronde heel goed gedaan! Ze vroeg aan iedereen hoe ze zich voelde en of ze iets te vertellen hadden. Goed gedaan Amber! Het hele kringgebeuren draait tegenwoordig volledig op de kinderen. De picto's van de kalender worden zelf gezocht en opgehangen, de rode bol verplaatsen ze door de hele dag zonder dat ik er iets van moet zeggen, het weer volgen ze prima op (al hadden ze vandaag niet veel werk met het weer :( ) Knap werk allemaal!


Morgana had naaktslakjes meegebracht, die passen perfect in onze letterkast! Ze had er ook een onderzoeksvraag over : Hoe worden naaktslakken eigenlijk geboren?'.  Samen met Amber wilde ze dit onderzoekje doen en we plande het in voor namiddag.



Na de fijne ronde was het vrije werktijd en mochten we in de hoeken spelen. De treinhoek was heel populair vandaag.

Na het eetmoment en de kleine speeltijd binnen zijn we begonnen met grasmannetjes te maken. We moesten een stappenplan volgen. Maar dat ging heel erg goed!



Nu wachten tot het gras begint te groeien! Bedankt dat jullie allemaal iets hebben meegegeven!














Na de boterhammen en de grote speeltijd binnen kwamen we terug in de kring voor het ***gedicht ;)
 
Daarna kregen we onze nieuwe contractjes en konden we aan het werk tijdens de rode werktijd.





Ondertussen hebben Morgana en Amber hun onderzoek van de naaktslakken gedaan. Dat mochten ze komen voorstellen tijdens de afsluitronde! Wist je dat naaktslakken ook eitjes leggen! Ik heb ook iets bijgeleerd vandaag! Dank je wel onderzoekers!








Er werd ook heel goed gepuzzeld vandaag! In ons contract staat er een opdracht dat ze een puzzel moeten proberen te maken van minstens 50 stukken. Wie dat gedaan heeft krijgt van mij een groen armbandje!






Iedereen heeft nog een briefje in de boekentas i.v.m. het naaiatelier vrijdag. Ze moeten een washandje meebrengen en dat hoeft niet van hele goede kwaliteit te zijn ;), dan kunnen ze er gemakkelijk door met hun naald ;)


Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten