dinsdag 3 mei 2016

Minions en Maïs


Normaal gezien hadden Lorena en Hannes familieronde vandaag maar omdat Lorena ziek was en Hannes was het een beetje vergeten hebben we boekenronde gedaan. Kristie las een verhaaltje voor over een zeehondje dat zijn mama kwijt was. We hielden ook nog een kort toonmoment in de kring en bespraken onze plannen voor vandaag.


Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen. Maar we hebben toch al het begin van onze minions geverfd. Ander konden we niet verfde knutselen na de speeltijd.










Na het eetmoment en de kleine speeltijd is zijn een aantal kleuters meegegaan met Karolien om schrijfdans te gaan doen. De andere kleuters bleven in de klas om hun minion af te werken.


Een uurtje later zijn we allemaal samen gaan turnen.

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we iets leuk/lekkers gedaan met maïs. We hadden onderzocht hoe we van maïs popcorn konden maken. Kristie had van alles bij en gelukkig had Fien voor maïs gezorgd :) Stap voor stap hebben we het recept overlopen en het is gelukt! We proefden popcorn met wat suiker en popcorn met wat zout.  Weer een leuke afsluiting van onze letter M! Bedankt Fien voor je hulp!
















Hierna zijn de kleuters die hun minion moesten afwerken aan de slag gegaan. De andere kleuters konden een stukje van de Minions kijken want die had Hannes meegebracht of je kon in de hoekjes spelen.









Het was veel te snel tijd vandaag! We hebben ook allemaal onze voorwerpen mee die beginnen met de letter M want vanaf maandag leren we een nieuwe letter: de L!


We hebben ook nog auto's nodig om te brengen en te halen woensdag!

Maandag heeft de tweede groep van de klas ook yoga, vergeet geen dekentje mee te brengen dan!


Niet vergeten dat het morgen pedagogische studiedag is en dus geen school voor de kinderen!

Tot maandag allemaal en geniet van dit extra lange weekend!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten