vrijdag 12 juni 2015

tellen met gogo's en vlinders

 

Tijdens de actuaronde keken we naar  Karrewiet en zagen we dat er 3 tijgertjes geboren waren in de Olmense zoo! Zo lief! En we zagen ook coole BMX-stunts en een verhaal over examens die verloren waren maar ondertussen gelukkig terug gevonden :)




Na de ronde hadden we vrije werktijd en werd er fijn gespeeld. Ilyana vertelde ook dat ze graag vlinders wilde knutselen dus gingen we op zoek naar leuke vlinders.





Thieme en Lucas waren aan het spelen met de gogo's en ze merkten op dat er toch wel heel veel waren. Maar hoeveel eigenlijk? Samen met Emre hebben ze groepjes van 10 gogo's gemaakt. Er werden gogo's bijgezet en weg gehaald, groepjes samen gezet en enkele gesplitst! Toen we alle groepjes hadden hebben we de groepjes geturfd. We telden 16 lijntjes, dus 16 groepjes van 10 gogo's en dan eens 2 gogo's over. Wie zou ons dat nu kunnen uittellen? De derde graad? Thieme en Lucas zijn het gaan vragen en weet je hoeveel gogo's we hebben :  162!!!!!!!!!!!!!!!!!!




















Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten mochten de kleuters die dat wilden een vlinder knutselen. Ze zijn heel erg mooi geworden!
















Na de boterhammen en de grote speeltijd  had Kristie een verrassing voor ons. Er was een grote enveloppe aangekomen met een brief in. Kristie las hem voor en het was een brief van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. We hebben daar een tijdje geleden aan meegedaan en in de brief stond dat het Piratenboek gewonnen was. Omdat we zo goed hadden meegedaan hebben we dit boekje gekregen voor onze klas. Er zat zelfs een extraatje bij, er zaten geluidjes in het boek! Kristie las het nog eens voor en het was heel leuk met die geluidjes erbij.




We hebben nog gepicknickt buiten want het was heel erg warm in onze klas. En tijdens de afsluitronde kregen we onze lettermappen ook mee naar huis. Volgende week leren we de laatste letter van dit schooljaar, de letter Z!

 

Er hangt een inschrijvingsblad voor de ouderavond op ons prikbord. Kom zeker eens kijken!

Fijn weekend allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten