maandag 10 december 2012

een jarige en de sterren

We hadden een jarige in onze klas vandaag. Manuel werd 4 jaar! GELUKKIGE VERJAARDAG MANUEL! We hebben deze voormiddag voor hem getekend en gezongen. Iedereen heeft mooie tekeningen voor hem gemaakt. Hij had nog een film meegebracht van Ice age maar die gaan we deze week zeker kijken!











Ineens kwam Carmen onze klas binnen met een dikke enveloppe. Hij was voor onze klas bestemd. We waren natuurlijk reuze benieuwd wat erin zou zitten. En wat bleek : het was een brief van Sinterklaas!!! Hij had voor iedereen een leuk boekje opgestuurd omdat hij zo blij was met onze brief! Fijn he! Iedereen heeft het in zijn boekentas zitten vandaag.







Namiddag hebben Romeo, Emre en Lylas gewerkt aan hun sterrenonderzoek. Vorige week had Cinar een telescoop meegebracht naar de klas en toen kwamen er veel vragen over de sterren. Daarom hebben onze 3 onderzoekers er een heus sterrenonderzoek over gemaakt. Ze gingen in boeken zoeken, ze gingen info vragen aan de oudere klassen. Ze hebben geknipt en geplakt en hebben veel antwoorden gevonden op al hun vragen. We hebben met de hele klas ook gekeken naar een filmpje op schooltv over de sterren en dat was heel interessant. Tijdens de afluitronde hebben ze hun hele onderzoek mogen voorstellen. Goed gedaan onderzoekers!!!
Omdat iedereen toch wel interesse heeft over dit onderwerp willen we hier wel verder rond werken.
Heb je thuis hier meer dingen over, over de sterren of de ruimte, breng zeker mee naar de klas.Of ken je misschien iemand die hierover iets kan en wil komen vertellen? Laat het zeker weten!












Morgen mag Emre zijn lievelingsboek meebrengen voor de boekenronde.
Tot morgen allemaal!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten