zaterdag 15 december 2012

4 onderzoekjes op 1 dag

Het was een drukke laatste dag van de week vandaag. We hebben eerst naar Karrewiet gekeken. Daarna hebben we dit besproken in de ronde. We wisten vooral te vertellen dat Kim Clijsters ging stoppen met tennissen. En ook dat er 2 mierenegels geboren waren.

Na de speeltijd zijn we begonnen aan onze onderzoeken. We hadden er nog een heleboel opstaan waar we geen tijd voor gehad hebben deze week.
'Wat zijn sterrenbeelden?' door Romeo en Cinar
'Hoe geraken we in de ruimte?' door Amelia, Manuel en Jeff
'Op welke planeet wonen mensen?' door Lylas en Kyan
'Hoe heet het dier met 1 bult op zijn rug?' door Janneke en Laura
Onze onderzoekers hebben heel erg goed hun best gedaan tijdens hun onderzoekjes. Tijdens de afsluitronde hebben ze hun onderzoekjes mogen voorstellen aan de klas. Ze kregen allemaal een applaus van de klas.

Kristie heeft voor iedereen hun sterrenbeeld opgezocht. We hebben ze allemaal besproken en ze komen bij onze verjaardagskalender te hangen. Als je nog niet weet welk sterenbeeld we hebben, kom dan zeker eens kijken in onze klas :)























's Middags is de mama van Sophie lekkere frietjes komen bakken voor Sophie haar verjaardag. Daar heeft iedereen lekker van gesmuld. En weet je wat het leuke was? We kregen allemaal onze frietjes in een echte papieren zak :) Tof he!
Sophie had ook een heel erg leuk klascadeau. Of eigenlijk 3 leuke cadeautjes. Het waren namelijk boekjes over Lotje, het nieuwsgierige heksje. 2 voorleesboekjes en 1 zoekboek. DANK JE WEL SOPHIE!!!!!!





Namiddag was het heel druk op onze school. Iedereen was druk in de weer om onze kerstmarkt klaar te zetten. Er waren juffen en ouders aan het werk om alles op tijd klaar te krijgen en het is super goed gelukt!
Bedankt voor alle hulp tijdens onze kerstmarkt en ook aan iedereen die langs geweest is!
Fijn weekend allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten