dinsdag 17 april 2012

Welke kleuren hebben vissen?

Gisteren tijdens de praatronde vertelde Selim dat hij tijdens de paasvakantie vissen was gaan kopen. We wilden eigenlijk weten welke kleur de vissen had, maar daar kon Selim niet goed op antwoorden. Er ontstond een gesprekje over welke kleur het zou kunnen zijn, of zijn er verschillende kleuren vissen?
Een prima onderzoekje vonden we.
Vandaag hebben Arvid en Emre dit onderzoek gedaan. Ze zochten in verschillende boeken naar prentjes van verschillende vissen.  Tijdens de afsluitronde hebben ze hun onderzoek mogen voorstellen aan de klas.




We hadden deze ochtend ook terug turnen van Cindy en we vonden het heel fijn.

Namiddag zijn we eerst naar de bibtruck geweest en daar hebben we veel nieuwe en leuke boekjes uitgeleend. Eentje ervan was van Kai-Mook. Dat heeft Kristie op het einde van de dag voorgelezen. We waren toch wel een beetje in de ban van Kai-Mook. Arvid had hem zelfs al eens in het echt gezien. Wie weet kunnen we wel eens samen gaan kijken, dat zou supertof zijn!
We hebben ook nog fijn in de hoeken gespeeld.





Sem had een steeltje van druiven bij. Hij had de druiven al opgegeten en dacht dat als hij dat steeltje in aarde zou zetten dat er dan volgende week terug nieuwe druiven zouden aangroeien. Tijd om dit is eens te testen. Sem heeft het steeltje in een potje aarde gezet en Cinar heeft het water gegeven, en nu is het afwachten ...






Geen opmerkingen:

Een reactie posten